Πως φτιάξαμε την ιστοσελίδα μας σε 3 απλά βήματα


Με τη βοηθεία του Papaki.com

Ο κόσμος όταν ψάχνει για εκδηλώσεις και happenings, ψάχνει πλέον στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το Google, σε παγκόσμια βάση, το 78% των συμμετεχόντων σε events και συνέδρια μαθαίνουν για αυτά μέσω του διαδικτύου.

Έτσι κι εμείς, για να δείξουμε στον κόσμο τι θέλαμε να είναι το Tech and the City 2019 έπρεπε να κατασκευάσουμε από το μηδέν μια λειτουργική, σύγχρονη και καλαίσθητη ιστοσελίδα.. και για να τη φιλοξενήσουμε καλέσαμε το Papaki.com για Βοήθεια!

Πως ξεκινήσαμε & τι χρειαστήκαμε

1. Ψηφιακή Έδρα – Κατοχύρωση Domain

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι όταν διοργανώνεις το δικό σου event και θέλεις να το ανεβάσεις στο διαδίκτυο είναι μία “πύλη” που θα το συνδέσει με τους διαδικτυακούς επισκέπτες, μια σταθερή και μόνιμη διεύθυνση, ή ένα domain όπως το λένε στα αγγλικά. Στην δική μας περίπτωση καθώς η επωνυμία μας ήταν “Tech and the City”, το domain μας είναι η διεύθυνση www.techandthecity.gr.

Για να καταχωρήσουμε αυτή τη διεύθυνση, μπήκαμε στο Papaki.com και ψάξαμε για τα ονόματα που ήταν διαθέσιμα. Επιλέξαμε την κατάληξη σε .gr.

Και με λίγα κλικ ήταν γεγονός.. το Tech and the City είχε αποκτήσει μέσω του Papaki.com τη ψηφιακή Έδρα!

2. Διαδικτυακός χώρος – Hosting

Όπως κάθε επιχείρηση, για να αρχίσει να λειτουργεί χρειάζεται και κάποιο χώρο, γραφείο κτλ., έτσι και η ιστοσελίδα μας, χρειαζόταν να έχει το δικό της ψηφιακό χώρο όπου θα φιλοξενούσε τα αρχεία της, της φωτογραφίες τα βίντεο, τα γραφικά και ότι περιλαμβάνει μία σωστή ιστοσελίδα!

Για να βρούμε τον κατάλληλο ψηφιακό χώρο για την ιστοσελίδα μας, απευθείας από το Control Panel του Papaki.com και ανοίξαμε την καρτέλα “πακέτα hosting”.

Αν φιλοξενείς λίγα αρχεία, έως 400mb, η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από το Papaki.com, ενώ αν ξεπερνάς τα 400mb θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποιο πακέτο.

3. Κατασκευή της Ιστοσελίδας – 1 Click Site Builder

Κεφαλίδα, Μενού, Gallery φωτογραφιών, φόρμες επικοινωνίας. Αρχική σελίδα, Βlog κτλ. Όλα αυτά τα μεμονωμένα στοιχεία μπορεί να ακούγονται περίπλοκα, και ακόμη πιο περίπλωκο να φαίνεται το πως θα μπουνε σε τάξη. Τα πακέτα hosting του Papaki.com όμως έχουν συνεδεμένες και δωρεάν και επι πληρωμή υπηρεσίες που ετοιμάζουν αυτόμοτα το site σου και τακτοποιούν όλα αυτά τα Gadgets με 1 μόνο κλικ.

Εμείς για να κατασκευάσουμε τη δική μας ιστοσελίδα χρησιμοποιήσαμε το WordPress, μια ανοιχτή πλατφόρμα η οποία παρέχει άπειρη εξατομίκευση, και προσχεδιασμένο θέμα (template) που κούμπωσε επάνω. Το καλό είναι ότι δεν προαπαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και ούτε γνώση κώδικα, κι έτσι θα μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι από την πρώτη μέρα!

Αν όμως μπερδευτείς σε κάτι, σίγουρα η ομάδα του Papaki.com θα βάλει τα δυνατά της για να σε βοηθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Όπως βοήθησε κι εμάς με την κατασκευή της ιστοσελίδας μας. Papaki σε ευχαριστούμε.

TechnologyUncategorized

Comments are disabled.