Τί είναι Startup;
Στο Tech and the City 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στο
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά ελληνικές και καινοτόμες Startups καθώς και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.


Τι είναι όμως Startup;
Startups είναι οι νέες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο με κύριο χαρακτηριστικό τους την καινοτομία και στόχο την ανάπτυξη και την δυναμική παρουσία στην αγορά. Οι επιχειρήσεις αυτές βασίζονται στην τεχνολογία και τις εξελίξεις της ενώ ο χαρακτήρας τους είναι διεθνής και επιδιώκουν να γίνουν ανταγωνιστικές και στο εξωτερικό. Οι Startups εταιρίες επικοινωνούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην αγορά με έξυπνο και καινοτόμο τρόπο ενώ εξετάζουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα που θα τις βοηθήσουν να αναπτύσσονται διαρκώς και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην αγορά.
Η έννοια των Startups δεν είναι καινούργια καθώς πολλοί σημερινοί κολοσσοί όπως οι Google, Amazon, Instagram, Apple ξεκίνησαν με μόνο τους εφόδιο μία ξεχωριστή ιδέα.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως είναι ο ελληνικός όρος , βοηθούν στην ανάπτυξη της μακροοικονομίας της χώρας τους και προλειαίνουν το έδαφος για την έκφραση και την ανάπτυξη νέων ιδεών που μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.

Αμαλία Σοφιανοπούλου
Ομάδα Blog

Uncategorized

startup

Comments are disabled.